De aanpak van 4 Homework draagt bij aan goede schoolresultaten en meer zelfvertrouwen. Er is veel aandacht voor de motivatie van leerlingen, omdat dit net als zelfvertrouwen en concentratie een belangrijke voorwaarde is om goed te kunnen leren.

Cito training groep 8

Eind groep 7 wordt een voorlopig advies gegeven. De term ‘voorlopig’ schooladvies geeft aan dat het advies nog kan worden aangepast. Zijn de resultaten als verwacht, dan is dat helemaal goed. Maar wat als de resultaten tegen zijn gevallen en het advies niet past bij de leerling?

Gelukkig is er dan in groep 8 nog een laatste Cito middentoets (M8). Op de meeste scholen wordt deze toets in januari afgenomen. Deze M8 is belangrijk en veel bepalend voor het defintieve advies. Op sommige scholen starten ze echter al met (een deel van) de middentoets in november! Geen tijd meer om rustig achterover te gaan zitten...

Om ervoor te zorgen dat de leerling vol vertrouwen en met de juiste bagage deze toetsen tegemoet gaat is Cito begeleiding en/of Cito training in groep 8 een goede en fijne voorbereiding met als doel een advies dat wel bij de leerling past!

De Cito training voor groep 8 richt zich op de laatste middentoets en is een individuele begeleiding waarmee op elk moment gestart kan worden. We kijken naar de aandachtspunten van de leerling op het gebied van taal en rekenen:

  • begrijpend lezen
  • spelling
  • taalverzorging
  • woordenschat
  • getallen & bewerkingen
  • verhoudingen,
  • meten, breuken & procenten

Met een gericht stappenplannen en het juiste oefenmateriaal van Cito Nederland wordt de leerling voorbereid op de vraagstelling van de toets en de juiste manier van antwoorden. Over de voortgang tijdens de Cito training schrijft de begeleider wekelijks een uitgebreide memo in ons leerlingvolgsysteem HOMi.Ouders kunnen meelezen en blijven op de hoogte!

Na de middentoets volgt de Cito Eindtoets in groep 8. Klik hier voor onze begeleiding voor de Cito Eindtoets in groep 8.

 

Ga terug

Stuur ons een bericht

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel 071 512 38 04 voor een afspraak.


* verplicht veld

Disclaimer - Algemene voorwaarden - Webdevelopment: Studio Projectie B.V. - © 2021 - 4Homework alle rechten voorbehouden Inloggen HOMi