In sommige gevallen is er meer nodig dan de reguliere begeleiding. 4 Homework biedt hiervoor maatwerk op het gebied van jongeren coaching en faalangst.

Faalangst begeleiding

Faalangst is een vorm van angst waar veel (jonge) mensen mee te maken hebben. Het is de angst dat men niet voldoet aan de gestelde verwachtingen of de angst om iets niet te kunnen of weten. Dit heeft vooral te maken met andere mensen en hoe gedacht wordt dat er naar hen gekeken wordt.

Door deze angst om te falen kan het zelfvertrouwen van leerlingen een stuk minder worden, waardoor zij zelfs minder kunnen presteren op school. Om hen hierbij te helpen, biedt 4 Homework in een vertrouwde omgeving faalangst begeleiding aan.

Kinderen met faalangst ervaren veel spanning. Ze kunnen bijvoorbeeld alleen maar denken dat ze iets niet kunnen of dat iets niet gaat lukken. Hierdoor kunnen ze blokkeren en niet meer laten zien wat ze kunnen. Dit kan het leven erg beïnvloeden. De leerling kan er door gaan piekeren, zich minder op zijn gemak voelen en negatieve gedachten en zenuwen door krijgen. Heel vervelend! Veel leerlingen hebben hier last van en het kan behoorlijk in de weg zitten.

Het goede nieuws is dat hier iets aan te doen is. Geleerd kan worden bepaalde taken met meer zelfvertrouwen aan te pakken en zo faalangst en zenuwen te overwinnen! De kern hiervan is een andere manier van denken. Door op een andere manier naar bepaalde stressvolle situaties te kijken (de gedachten erover te veranderen), kan het gevoel over die situatie beïnvloed worden. Sterker in je schoenen en de zenuwen de baas! Het doel van de faalangsttraining is dat leerlingen:

  • vaardigheden ontwikkelen om op een effectieve manier met angst om te gaan
  • emotionele veerkracht versterken
  • probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen
  • emotionele uitingen en gedachtes van angst leren relativeren
  • zelfvertrouwen vergroten om met situaties om te gaan die moeilijk zijn of angst oproepen

Faalangstbegeleiding is er voor leerlingen van alle leeftijden. Bel gerust voor een afspraak!

Ga terug

Stuur ons een bericht

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel 071 512 38 04 voor een afspraak.


* verplicht veld

Disclaimer - Algemene voorwaarden - Webdevelopment: Studio Projectie B.V. - © 2021 - 4Homework alle rechten voorbehouden Inloggen HOMi