"Wij zijn erg blij en dankbaar voor de professionele begeleiding die onze zoon heeft gehad in groep 7 en 8. Hij doet het nu erg goed op de middelbare school. Als alles gaat zoals ‘ie gaat, gaat hij volgend jaar naar het VWO. En dan te bedenken dat hij bij jullie kwam met VMBO advies… Job well done!"

Waarom kiezen voor 4 Homework?

Persoonlijke contact met leerlingen, ouders en school indien gewenst.
4 Homework hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met ouders en leerlingen gedurende het begeleidingstraject. De opvang en begeleiding start met een vrijblijvend kennismakingsgesprek met zowel ouder als kind. Tijdens dit gesprek wordt bekeken of er zaken zijn die specifieke aandacht behoeven en welke opvang en begeleiding het meest effectief zal zijn. 4 Homework onderhoudt intensief contact met ouders en hun kinderen.  Indien wenselijk of noodzakelijk zal 4 Homework ook contact onderhouden met de school.

Begeleiding door studenten en ervaren leerkrachten uit het onderwijs
Voor de huiswerkbegeleiding maakt 4 Homework vaak gebruik van studenten en een aantal ervaren (leer)krachten. Studenten zullen op een persoonlijke manier de leerlingen begeleiden. De drempel tot het stellen van vragen is bij een student veelal lager dan bij een ouder persoon. Ook zit de student nog dicht op de stof. Hij of zij heeft dit onlangs nog zelf moeten leren. Daarnaast heeft 4 Homework een aantal wat oudere en ervaren (leer)krachten in dienst. Hiermee is een optimale balans tussen jong en oud aangebracht. 

Intensieve, kleinschalige en professionele begeleiding.
4 Homework staat voor een intensieve en persoonlijke manier van studiebegeleiding. Dit gebeurt in kleine groepen van 4 tot 6 leerlingen met elk een eigen studiebegeleider. Hierin staat het 'Leren Leren', de aandacht voor studievaardigheden en het bevorderen van zelfstandigheid centraal. Er wordt gekeken naar het gehele functioneren van de leerling. Belangrijk is vaak het zelfvertrouwen dat langzaam terug gewonnen wordt, zodat de leerling na verloop van tijd op eigen benen kan staan. 

Flexibiliteit staat voorop
Bij 4 Homework staat de flexibiliteit voorop. Eigenlijk is bijna alles mogelijk. Zo is het altijd mogelijk om, zonder extra kosten, een extra middag te komen of een middag te ruilen. Ook wanneer er op korte termijn extra bijlessen ingepland moeten worden is dit mogelijk. 4 Homework denkt mee met haar leerlingen en ouders en zal dus zorgen dat de leerling op tijd is voorbereid voor een toets. Tijdens de proefwerkweken zijn alle leerlingen op alle dagen van harte welkom. 4 Homework is dan al vanaf 13:00 uur open, zodat de leerling na even bijkomen, op het meest effectieve tijdstip van de dag kan beginnen met leren.

Online planningsysteem
Ouders kunnen de vorderingen van hun kind thuis volgen via ons online planningsysteem. 4 Homework werkt met StudyAssist, een leerlingvolgsysteem wat een compleet overzicht van het huiswerk geeft en het goed inplannen van het huiswerk vergemakkelijkt. Per keer wordt bekeken of er speciale vakken aandacht behoeven en worden duidelijke afspraken met de leerling gemaakt. Iedere middag krijgt de leerling een planning voor die dag. Begeleiders leggen gemaakte afspraken vast en beoordelen ook het huiswerk in StudyAssist zodat ouders thuis de vorderingen van hun kind makkelijk kunnen volgen.

Al het huiswerk wordt gecontroleerd
Als de leerling het huiswerk heeft geleerd of gemaakt, bijvoorbeeld woordjes of opdrachten, wordt het werk overhoord of nagekeken door een huiswerkbegeleider die gespecialiseerd is in dat vak.

Schrijf nu in

Disclaimer - Algemene voorwaarden - Webdevelopment: Studio Projectie B.V. - © 2021 - 4Homework alle rechten voorbehouden Inloggen HOMi