5 tips voor het maken van je examens

5 tips voor het maken van je examens

Nog maar een paar weken voordat je in een gymzaal van je school zit voor een mentale gymsessie genaamd het Centrale Examen. Een gek besef als je bedenkt dat je hier 4, 5 of 6 jaar naar toe hebt gewerkt. De afgelopen tijd heb je je al goed voorbereid op school en waarschijnlijk ook zelf nog wat geoefend. Wat nu rest is dat je je hoofd koel houdt. Wij hebben daarom een aantal tips voor je zodat je je examens goed door gaat komen en je zenuwen de baas bent!

1.       Zet jezelf in het zonnetje

Maak elke dag een lekker ontbijtje voor jezelf. Neem iets mee naar school wat je lekker vindt en trek je meest comfi outfit aan waar je je goed in voelt. Maak het je zelf vooral gemakkelijk in deze periode.

2.       Gebruik oordopjes

Smakkende leerlingen, hoestende surveillanten, klikkende pennen, verschrikkelijk. Geluiden van je omgeving kunnen enorm irritant zijn waardoor het kan helpen om gebruik te maken van oordopjes die het geluid dempen. Geen afleiding meer!

3.       Eet pinda’s

Pinda's?? Geloof het of niet, maar eet elk half uur een pinda. Hiervan krijg je genoeg energie om door een examen heen te knallen. De energie die zo’n nootje oplevert staat garant voor 2 uur. Ook een banaan of druivensuiker eten voor of tijdens een examen is een aanrader. Verder schijnt vis de hersenen te stimuleren en helpt chocolade tegen stress.

4.       Slapen

Is het een inkoppertje? Misschien wel, maar genoeg slapen tijdens de examen is enorm belangrijk, dus dat benadrukken we graag. Lekker op tijd naar bed dus, zonder telefoon of laptop. Hoe beter je bent uitgerust, hoe beter je kunt presteren.

5.       Just let it go

Een beetje spanning is doodnormaal en zelfs in zekere zin goed. Iedereen heeft als het goed is een gezonde dosis examenstress. Deze spanning zorgt ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk alerter bent en daardoor kan dit dus goed zijn voor je prestaties. Is de spanning in je lijf toch wat veel, zorg er dan voor dat je een aantal keer per week lekker beweegt door te sporten.   

4 Homework wenst je veel succes!

Ga terug

Stuur ons een bericht

Neem contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of bel 071 512 38 04 voor een afspraak.


* verplicht veld

Disclaimer - Algemene voorwaarden - Webdevelopment: Studio Projectie B.V. - © 2021 - 4Homework alle rechten voorbehouden Inloggen HOMi